Uutiset

Turun telakka siirtyy kokonaan Meyerin omistukseen

YHTEISTIEDOTE 15.4.2015
Työ- ja elinkeinoministeriö
Meyer Turku Oy

Meyer hankki syyskuussa 2014 yhdessä Suomen valtion (Suomen Teollisuussijoitus Oy) kanssa omistukseensa STX Europen Turun telakan. Meyer hankki omistukseensa 70 prosentin ja valtio Teollisuussijoituksen kautta 30 prosentin osuuden yhtiöstä.

Alusta asti Suomen valtion oli tarkoitus toimia Turun telakan omistajana vain rajoitetun ajan. Teollisuussijoituksen sijoituspolitiikkaan kuuluu omistuksista irrottautuminen. Turun telakan tapauksessa osana kauppaa sovittiin osto-optiosta, jonka mukaisesti Meyerilla on oikeus hankkia myöhemmin omistukseensa myös Teollisuussijoituksen vähemmistöosuus.

Meyer on nyt päättänyt käyttää kyseisen osto-option ja siten hankkia Turun telakan kokonaan omistukseensa.

– Ennen Turun telakan hankkimista, Meyerilla oli telakkatoimintaa vain Saksassa. Siksi sijoittaminen Turkuun oli yhtiöllemme iso strateginen linjavalinta, jota harkitsimme pitkään ja tarkkaan monesta eri näkökulmasta. Hyvä yhteistyö Suomen valtion kanssa teki lopullisen ratkaisumme mahdolliseksi, mistä olen Suomen valtiolle ja hallitukselle hyvin kiitollinen. Toivon, että päätöksemme ostaa loputkin telakasta nähdään luottamuksenosoituksena Turun telakkaan ja sitoutumisena sen pitkäaikaiseen menestykseen, sanoo Meyer Turku Oy:n toimitusjohtaja Jan Meyer.

– Olemme erittäin tyytyväisiä Turun telakan myönteiseen ja nopeaan kehitykseen. Meidän sitoutumisemme oli investointi suomalaiseen osaamiseen – telakkaan, alihankkijaverkostoon ja vahvaan suomalaiseen meriteollisuuteen. On hienoa, että Meyer jakaa luottamuksemme ja investoi lisää Turun telakkaan. Tämä hyödyttää telakan lisäksi laajasti koko teollisuudenalaa sekä koko Suomea, toteaa elinkeinoministeri Jan Vapaavuori.

– Meyerin ensimmäiset kuukaudet Suomessa ovat olleet vahvoja ja tuoneet lukuisia uusia tilauksia Turkuun. Haluan onnitella Meyeria ja koko telakkaa hienosta startista, ministeri Vapaavuori päättää.

Omistajarakenteen muutos astuu voimaan lähiviikkojen aikana.

Lisätiedot:

elinkeinoministerin erityisavustaja Laura Manninen, TEM puh. 050 361 7511
tiedottaja Tanja Sabell, Meyer Turku Oy puh. 041 448 8740