Uutiset

Talvivaaran kaivoksen tilanne esillä ministeri Vapaavuoren Kajaanin vierailulla

Hallituksen Talvivaara-asioista vastaava elinkeinoministeri Jan Vapaavuori vierailee Kajaanissa perjantaina 10. huhtikuuta. Vierailun tarkoituksena on käydä keskustelua paikallisten tahojen kanssa viranomaisten ja konkurssipesän toimista Talvivaaran kaivokseen liittyen.

”Talvivaaran kaivoksen tilannetta ei julkisuudessa olevien tietojen perusteella ole helppo hahmottaa runsaasta viranomaisviestinnästä huolimatta. Ympäristöasiat Talvivaarassa otetaan äärimmäisen vakavasti ja viranomaiset sekä muut tahot tekevät tiivistä yhteistyötä kaivoksen tilanteen parantamiseksi ja ympäristön suojelemiseksi. Viranomaisten tehtävä on pitää huolta myös siitä, että kaivoksen tilanteesta on aina saatavilla ajantasaista, tosiasioihin perustuvaa tietoa ja siksi haluamme käydä vuoropuhelua suoraan myös paikallisten tahojen ja ihmisten kanssa”, Vapaavuori sanoo.

Ministeri Vapaavuori tapaa vierailunsa aikana kaivoksen edustajia, Talvivaara Sotkamo Oy:n konkurssipesän, Kainuun ELY-keskuksen sekä Kajaanin kaupungin ja Sotkamon kunnan edustajia. Lisäksi ministeri tapaa paikallisten järjestöjen edustajia.

Vierailun yhteydessä järjestetään yleisölle avoin Talvivaara-kyselytunti Kajaanin kaupungintalon valtuustosalissa klo 16.30-17.30 (Pohjolankatu 13, Kajaani). Tilaisuudessa ministeri Vapaavuori, ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokka sekä ympäristöministeriön ja Kainuun ELY-keskuksen viranomaiset, Talvivaara-toimiston johtaja Mika Lautanala sekä kaivoksen konkurssipesän edustajat vastaavat yleisön kysymyksiin Talvivaaran kaivoksen vesitilanteesta ja muista ajankohtaisista asioista.

Lisätietoja: ministeri Vapaavuoren erityisavustaja Laura Manninen, p. 050 361 7511 sekä valtioneuvoston viestintäjohtaja Markku Mantila, p. 050 462 6435