Blogi

Vapaavuori tapasi Yhdysvaltojen energiaministerin Koreassa

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori tapasi 13.5.2014 Yhdysvaltojen energiaministeri Ernest Monizin Etelä-Koreassa järjestetyn Clean Energy Ministerial -kokouksen yhteydessä.

Ministerit keskustelivat Ukrainan kriisin vaikutuksista ja erityisesti energiaomavaraisuudesta.

– Meillä oli tapaamisessa yhteinen huoli Ukrainan tilanteesta. Kriisin poliittiset vaikutukset ovat näkyvät, samoin taloudelliset vaikutukset lisääntyvät asteittain. Pakotteista puhuttaessa nostin esille Suomen erityisen aseman etenkin energiasektorilla. Pakotteiden laajentuessa niiden vaikutukset eri maiden talouksiin on arvioitava tarkasti, Vapaavuori toteaa.

Lisäksi keskustelussa esillä olivat Itämeren nesteytetyn maakaasun LNG-terminaali sekä Suomen osaaminen uusiutuvassa energiassa ja biotaloudessa.

– Olemme maailman johtavia maita bioenergian käytössä. Yhdysvalloissa on selkeästi kiinnostusta Suomen osaamiseen uusiutuvan energian tuottamisessa. Clean Energy Ministerialissa erityisenä Suomen esittelyteemana oli yhdistetty sähkön- ja lämmöntuotanto, tätä teemaa syvennettiin myös keskusteluissa, Vapaavuori kertoo.

Työ- ja elinkeinoministeriö, Tiedote 097/2014

Tiedote TEM:n sivuilla