Blogi

Vihreät vai Perussuomalaiset?

Vihreät ovat nostaneet Perussuomalaiset päävastustajakseen tulevissa vaaleissa. Heidän mukaansa kisa näiden kahden puolueen välillä on merkittävä. Jopa on yritetty väittää, että tämä kisa olisi tulevan vaalikauden kannalta merkittävämpi kuin kamppailu kolmen suuren – Kokoomuksen, Keskustan ja SDP:n – välillä.

Vihreiden taktinen asemoituminen on sinänsä oivallinen. Varsinkin vallitsevassa poliittisessa mediailmapiirissä kannattaa luoda vastakkainasetteluja ja ilmoittautua niiden osapuoleksi. On myös etevää ottaa maalitaulukseen vahvassa nousukiidossa oleva puolue.

Asiallisesti ottaen mainitussa vastakkainasettelussa ei ole päätä eikä häntää. Vihreät on varmaankin se liike, joka kaikkein vähiten, jos lainkaan, kärsii persujen suosionkasvusta. Ainakaan minun on vaikea keksiä ketään, joka aidosti valitsisi juuri vihreiden ja perussuomalaisten välillä.

Ei tämä toki ole vihreiden viestikään. Eivät perussuomalaiset kalastele vihreiden vesillä eikä päinvastoin. Jokainen nouseva liike synnyttää kuitenkin aina oman antiliikkeensä. Vihreät ovat nyt ilmoittautuneet täksi antiliikkeeksi.

Kun isot puolueet pyrkivät viestittämään, että kannattaa silti äänestää heitä, vaikka persujen aatokset jossain määrin äänestäjää puhuttelisivatkin, Vihreiden viesti on se, että heitä tulee äänestää siinä tapauksessa, että persujen aatokset kammoksuttavat.