Uutiset

Guggenheim-museon arkkitehtuurikilpailu mukaan valtakunnalliseen puurakentamisohjelmaan

Työ- ja elinkeinoministeriö tukee Guggenheim Helsinki -museon arkkitehtuurikilpailun järjestämistä. Elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren mukaan Guggenheim-museon arkkitehtuurikilpailu täyttää valtakunnallisen puurakentamisohjelman tuen vaatimat kriteerit.

– Ohjelman nimissä etsitään koko ajan uusia puurakentamisen kohteita. Hyvä kilpailukyky on puualan kansainvälistymisen ja kasvun perusedellytys. Guggenheim-museon arkkitehtuurikilpailu itsessään herättää laajaa kiinnostusta. Kilpailu tuo Suomelle paljon kansainvälistä näkyvyyttä ja konkretisoi hankkeen positiivisia vaikutuksia, Vapaavuori arvioi.

Työ- ja elinkeinoministeriön alaisuudessa toteutettavan metsäalan strategisen ohjelman (MSO) yhdeksi kärkihankkeeksi on kuluvan hallituskauden ajaksi nostettu valtakunnallinen puurakentamisohjelma. Puurakentamisohjelman tarkoituksena on pienentää rakentamisen hiilijalanjälkeä lisäämällä merkittävästi kotimaisen puun käyttöä rakentamisessa.

Valtakunnallisen puurakentamisohjelman tavoitteiden mukaisesti Guggenheim-museosta yhdistäisi korkeatasoisen arkkitehtuurin ja designin ympäristötietoiseen ja energiatehokkaaseen rakentamiseen, kertoo Guggenheim-säätiön työ- ja elinkeinoministeriölle toimittama hakemus. Tuen määrä ratkeaa myöhemmin ministeriön virallisen käsittelyn kautta.

Museon merkittävimmät vaikutukset liittyvät Vapaavuoren mukaan Suomen ja Helsingin imagoon sekä elinkeinopolitiikkaan.

– Museolla olisi merkittävä vaikutus Helsingin ja sitä kautta koko Suomen kansainväliseen imagoon. Se vahvistaisi Helsingin asemaa design-kaupunkina ja kasvattaisi kiinnostusta taidetta sekä arkkitehtuuria kohtaan. Toteutuessaan se olisi koko maan kannalta järkevä investointi. Myös matkailu hyötyisi museosta, joten hankkeen hyödyt ovat varsin monipuoliset, Vapaavuori toteaa.

Työ- ja elinkeinoministeriö
Tiedote

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *