Blogi

On onnellisempaa viettää aikaa läheistensä kanssa tai harrastusten parissa kuin liikenneruuhkissa

(10 teesiä yhdyskuntarakenteista, osa 5/10)

Suomen pisimpiä työmatkoja ei tehdä syrjäseuduilla, vaan Helsingin seudulla. YTV-alueella pitkät työmatkat ovat kaksinkertaistuneet vuodesta 1996. Seudulle sukkuloi nykyään ”oulullinen” väkeä joka päivä. Varsinkin näin isolla ja hajanaisella seudulla on täysin mahdotonta järjestää toimivaa joukkoliikennettä kaikkialta kaikkialle. Siksi on uskallettava ja osattava tehdä valintoja.

Työpaikat sijoittuvat talouden yleisten realiteettien kukaan korostaen kaupunkikeskustoja ja liikenteen solmukohtia. Nopeasti muuttuvilla työmarkkinoilla on muutenkin mahdotonta laskea sen varaan, että työpaikka pysyvästi sijaitsisi kodin välittömässä läheisyydessä puhumattakaan, että näin hyvä onni kohtaisi perheen molempia vanhempia. Työpaikka- ja varsinkin asuinalueet voidaan kuitenkin sijoittaa koko seudun rakenteeseen siten, että keskimääräiset etäisyydet pysyvät kohtuullisina, ja että keskeisistä asutuskeskuksista on hyvät liikenneyhteydet merkittäviin työpaikkakeskittymiin.

Jos jonkin kaupunkiseudun yhdyskuntarakennetta pystyttäisiin eheyttämään esimerkiksi siten, että tavallisen työssäkävijän työmatka lyhenisi 15 minuutilla, se tekisi puoli tuntia päivässä, 100 tuntia 200 työpäivää käsittävän vuoden aikana ja peräti 4 000 tuntia 40-vuotisen yöuran aikana. Kyseinen 4 000 tuntia puolestaan vastaa 8-tuntista työpäivää tekevän ihmisen osalta kahden ja puolen vuoden työpanosta tai hänen koko valveillaoloaikaansa runsaan kahdeksan kuukauden ajan.

Maailma olisi varmasti monin kerroin onnellisempi paikka, jos ihminen voisi elämänsä aikana käyttää tämän ajan lastensa, ystäviensä tai vanhempiensa seurassa tai harrastusten parissa kuin liikenneruuhkissa kököttäessä.