Puheet

Karppi tv-sarjan toisen kauden julkistus

Karppi tv-sarjan toisen kauden julkistus

Pormestari Vapaavuoren avaussanat

Finland has always been the land of stories. We may have not been the best at sharing them with others, but there has never been a lack of material. The long falls and dark winters have inspired the imagination and given birth to legends. In Finland the best stories have born out of everyday-life experiences. It is about time that this part of Finnish traditions will be recognized and embraced also abroad.

Karppi-sarjan ensimmäinen kausi on Suomen laajimmin maailmalle levinnyt TV-sarja. Sen kautta kansainvälisille yleisöille välittyi kuva Nordic Noir Helsingistä, jossa tuntuu aina olevan syksy. Vaikka sää ei välttämättä ole kaupungin brändäyksen kannalta se keskeisin menestystekijä on Karpin Helsinki mystisen kaunis ja viileän houkutteleva. Valkokankaalla arki on mysteeri Helsingissä, joka päivänvalossa brändää itseään maailman toimivimmaksi kaupungiksi.

Helsingin vetovoiman kasvusta on saatu lukea monesta lähteestä, mutta usein vähemmälle huomiolle jää se määrätietoinen työ, jota asian eteen on tehty. Paikallisuus, aitous ja turvallisuus ovat nyt niitä teemoja, jotka houkuttelevat osaajia, matkailijoita ja investointeja maailmalta. Helsingin ominaispiirteet muuttuivat trendikkäiksi ja sitä kautta myös mahdollisuutemme kansainväliseen yhteistyöhön vahvistui. Matkailusektori vetää ennätyksellisen hyvin, mutta osaajien ja investointien houkuttelussa on vielä tekemistä. Tässä työssä kokonaisuus ratkaisee yksittäisten markkinointi-toimenpiteiden sijaan. Helsingin tarinaa pitää viedä jokaisella tasolla ja eri tahojen toimesta.

Tänä visuaalisuuden ja tarinoiden aikana AV-alan kehittyminen ja tuotantojen saaminen Helsinkiin on merkittävä osa kaupungin imagotyötä. Elokuvilla ja TV-sarjoilla tavoitetaan yleisöjä, joihin perinteinen markkinointi ei välttämättä pure. Tulevaisuuden kilpailu on pääosin kilpailua kaupunkien ja paikkojen välillä – ei enää maiden. Tähän saumaan Karpin luoma vetovoima sopii hyvin.

Avasimme kaupungintalon jälleen kuvauspaikaksi Karpille mielellämme. Näin pormestarin näkökulmasta erityisesti tällä kerralla kiinnostaa tietysti se, millainen Leena Pöystin tulkinta Sara Tulisuosta on.

Lämpimät onnittelut sarjan luojille, tuottajille, ohjaajalle ja näyttelijöille.

Kiitos Helsingin puolesta.

Thank you to the series’ creators, director and actors. Thank you all on behalf of Helsinki.