Puheet

Helsingin Joulukadun avajaiset 24.11.2019

Helsingin Joulukadun avajaiset 24.11.2019

Hyvät joulun ystävät,

Bästa julens vänner

Dear friends of Christmas

Kaupunkijouluun liittyy monia perinteitä, joista Joulukatu Helsingissä on yksi vanhimmista. Monille sukupolville joulukadun avajaisista on tullut se hetki, joka avaa virallisen joulunodotuksen. Vaikka maailma muuttuu ja modernisoituu, on joulu monelle se hetki, jossa palataan lapsuuden perinteisiin ja tapoihin – vaikka edes hetkeksi.

Kaupunkijoulusta on muodostunut ilon, valon ja tapahtumien juhla, joka kokoaa helsinkiläiset yhteen ja tarjoaa matkailijoille mahdollisuuden osallistua juhlan viettoon eri tavoin. Joka vuosi saamme myös uusia helsinkiläisiä, joiden perinteiden kautta rikastuu kokemus kaupungista yhteisönä ja joulusta juhlana, johon jokaisella pitää olla mahdollisuus osallistua oman halunsa mukaan.

Julen i dess världsliga och andliga former är framför allt en tid av gemenskap och samvaro. Den är också en tid för att hjälpa och visa hänsyn till andra. Alla firar inte jul på samma sätt, men tillsammans kan vi se till att ingen blir lämnad ensam.

My wish is that Christmas season in Helsinki will offer each and every person the possibility to experience joy, peace and belonging. Regardless of your background, race, gender or age; if you’re alone, with family or with friends; Christmas in Helsinki belongs to you.

Haluan lämpimästi kiittää Aleksin aktiivisia yrittäjiä ja satoja vapaaehtoisia, jotka ovat mahdollistaneet tämän perinteikkään juhla jatkumisen. Jotta saamme valot syttymään, ehdotan, että laskemme yhdessä lähtölaskennan:

10 – 9 – 8 – 7 – 6 – 5 – 4 – 3 – 2 – 1 – NYT!

 

Iloista joulun aikaa! God Jul! Merry Christmas!