Uutiset

Pormestari Jan Vapaavuori kutsuttu Harvardin yliopiston Bloomberg-koulutusohjelmaan

Pormestari Vapaavuori osallistuu Bloombergin-säätiön kutsusta Bloomberg Harvard City Leadership Initiative –koulutusohjelmaan 40 muun ympäri maailmaa valitun pormestarin kanssa. Koulutusohjelman tarkoitus on antaa ohjelmaan valituille pormestareille maailmanluokan johtamiskoulutusta ja valmennusta tulokselliseen ja innovatiiviseen kaupunkien johtamiseen.

Vuoden mittainen koulutusohjelma toteutetaan Harvardin yliopiston ja Bloomberg Philanthropies –säätiön yhteistyönä. Koulutuksen ensimmäinen lähiopetusjakso toteutetaan New Yorkissa heinäkuussa. Koulutusohjelman kustannukset katetaan järjestäjien toimesta.

”Valinta vasta toista kertaa järjestettävään koulutusohjelmaan on iso kunnia ja osoitus Helsinkiä kohtaan tunnetusta mielenkiinnosta ja arvostuksesta. Tuleva vuosi tarjoaa huipputason koulutussisältöjen ohella erinomaisen mahdollisuuden tavata kollegoja mielenkiintoisista kaupungeista, vaihtaa ideoita ja pohtia miten parhaiten ratkaista kaupunkien yhteisiä haasteita”, pormestari Jan Vapaavuori sanoo.

”Helsingin tavoitteena on olla maailman toimivin kaupunki, joka on myös digitalisaation hyödyntämisessä maailman ykkönen. Uskon, että koulutusohjelma antaa lisää valmiuksia näiden tavoitteiden toteuttamiseen ja avaa uusia mahdollisuuksia jakaa parhaita käytäntöjä maailman muiden johtavien kaupunkien kanssa”, pormestari Vapaavuori jatkaa.

Koulutuksen järjestäjien tavoitteena on auttaa pormestareita ja kaupunkien johtoa hallitsemaan monimutkaistuvaa kaupunkien johtamista ja tarjota mahdollisuuksia vuorovaikutukseen muiden kaupunkien kesken.

New Yorkin ensimmäisen lähiopetusjakson jälkeen myös pormestarien valitsemat johtavat virkamiehet pääsevät aloittamaan oman ohjelmaansa elokuussa. Helsingistä koulutukseen osallistuvat pormestari Vapaavuoren lisäksi kansliapäällikkö Sami Sarvilinna ja strategiapäällikkö Marko Karvinen.

 

Lisätietoja:

Pormestarin erityisavustaja Hanna Laine
hanna.e.laine@hel.fi
puh. 040 504 4406

 

Bloomberg Harvard City Leadership Initiative:
Warren Dent, Warren_Dent@harvard.edu, +1-617-496-4219
Anna Burgess, Anna_Burgess@harvard.edu +1-617-496-4293