Puheet

Kiinalaisen uuden vuoden juhla

Kiinalaisen uuden vuoden juhla

Arvoisa suurlähettiläs
Hyvät naiset ja herrat
Helsingin kaupungin puolesta toivotan teidät tervetulleiksi viettämään kiinalaista uutta vuotta Helsingissä!

Your Excellency,
Ladies and Gentlemen
On behalf of the City of Helsinki I wish you welcome to join the celebration of the Chinese New Year in Helsinki.

Ärade ambassadör
Bästa festpublik
På Helsingfors stads vägnar önskar jag er alla välkomna till firandet av det kinesiska nyåret I Helsingfors!

Kiinalaisen Uuden Vuoden toinen nimi on ”Spring Festival”. Se ei ihan täsmällisesti näy helsinkiläisessä katukuvassa ja lämpötilassa. Toisaalta – kyllä mekin kutsumme Juhannusta keskikesän juhlaksi, vaikka silloinkin aivan hyvin saattaa sataa lunta.

Helsingin ja Pekingin kaupunkien yhdessä isännöimä kiinalaisen uudenvuoden juhla tuo iloa ja elämää talviseen Helsinkiin. Juhlatapahtumat antavat hyvän syyn tulla joukolla kaupungille ihailemaan kaikkea sitä kaunista ja jännittävää mitä tämä juhla tuo tullessaan.

Juhlintaan on pyritty sisällyttämään mahdollisimman paljon perinteisiä kiinalaisia uudenvuoden elementtejä, kuten markkinat, herkullisia ruokia, värikkäitä lyhtyjä, tanssivia lohikäärmeitä sekä tietenkin ilotulitusta. Tanssi- ja musiikkiesitysten lisäksi tarjolla on muodostelmaluisteluesityksiä, jääkiekon ystävyysotteluilta sekä tänä vuonna erityisen laaja start-up tapahtuma.

Helsingin ja Pekingin suhde on erityisen läheinen ja vaikka juhlan jälkeen koittaa taas arki meillä on paljon yhteistä odotettavissa myös tulevaisuudessa.

The Chinese New Year Festival in Helsinki, hosted by City of Helsinki together with the City of Beijing, is always a happy event. The Chinese New Year is an old tradition. But in Helsinki the official celebration of the Chinese New Year as a festival is fairly new, as it was established in 2007. However, since then, the festival has grown into a major event that people look forward to. Every year around 30 000 to 40 000 people take part in The Chinese New Year Festival in Helsinki. Today hopefully even more.

Our aim is to make Helsinki the most functional city in the world. And the best place for people, companies, organizations and ideas to make their home. Helsinki is an open city and we welcome new traditions to take root here. By sharing our traditions we also make room for new ideas, innovations and initiatives – this is something Beijing and Helsinki have very much in common.

I want to thank all the organizers of the event for a wonderful experience and continuingly growing programming that brings joy and excitement to the white Helsinki winter.

Kiinalaisen horoskoopin mukaan olen itse syntynyt Käärmeen vuonna. Ilmeisesti Käärmeen vuonna syntyneiden ihmisten pitäisi olla syvällisiä, puhua vähän ja omata paljon viisautta. Näyttää siltä, että kiinalaiset horoskoopit ovat siis varsin täsmällisiä.

Kiinalaisen horoskoopin mukaan siirrymme pian Kukon vuodesta Koiran vuoteen. Toivotan hyvää Koiran vuotta kaikille!

According to the Chinese horoscope we will soon be celebrating The Year of the Dog. I wish you a happy Year of the Dog!

Enligt det kinesiska horoskopet firar vi strax hundens år! Jag önskar er ett gott hundens år!

 

Kuva: Lauri Hänninen