Uutiset

Arabiemiraattien talousministeri vierailee Suomessa

Työ- ja elinkeinoministeriö
Tiedote

Arabiemiraattien talousministeri Sultan Al Mansouri vierailee Suomessa 25.- 27.2.2015 elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren kutsusta. Vierailun pääaiheina ovat innovaatiot ja investoinnit Suomessa. Innovaatiopolitiikka on tällä hetkellä vahvasti esillä Arabiemiraateissa

Ministeri Vapaavuori isännöi torstaina 26.2. talousministerin vierailun illallista. Al Mansouri tapaa myös pääministeri Alexander Stubbin sekä eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri LenitaToivakan. Lisäksi hän vierailee mm. Otaniemen innovaatiokeskuksessa.

Suomen kauppa Arabiemiraattien kanssa on selvästi ylijäämäistä. Vientimme maahan on liikkunut viime vuosina 200 miljoonan euron molemmin puolin. Vuonna 2011 vienti kohosi lähes 400 miljoonaan euroon. Suomen viennin rakenne on perinteisesti käsittänyt matkapuhelimia, puhelinverkkoja, nostureita, hissejä sekä muita koneita ja laitteita. Suomen tuonti Arabiemiraateista on ollut muutaman miljoonan euron luokkaa vuosittain.

Lisätiedot:
elinkeinoministerin erityisavustaja Laura Manninen, p. 050 361 7511 lähestystöneuvos Tiina Larvala, UM, p. 050 598 0106 erityisasiantuntija Tuuli-Maaria Aalto, TEM, p. 029 50 47077