Blogi

Ministerit Räty ja Vapaavuori: GE:n investointi osoitus Suomen terveysalan osaamisesta

Työ- ja elinkeinoministeriö
Tiedote

Yhdysvaltalainen terveysalan yritys GE Healthcare ilmoitti tänään 30.1.2015 keskittävänsä lääketieteen tiedonsiirtoteknologian kehittämisen Helsingin Vallilaan. Kolmelle vuodelle jakaantuva kokonaisinvestointi on 28,5 miljoonaa euroa. Tekes edistää GE:n tutkimusohjelmaa 10 miljoonan euron rahoituksella. Yritys rekrytoi myös viisikymmentä ohjelmistosuunnittelijaa täydentämään osaamistaan.

-Terveysteknologiasta on nopeasti kehittymässä yksi tärkeimmistä korkean teknologian toimialoistamme ja alan kasvunäkymät ovat erittäin hyvät. Tästä merkkinä GE Healthcaren kaltaisen kansainvälisen suuryrityksen valinta sijoittaa digitaalisen terveyden osaamiskeskittymä juuri Suomeen. Investointi vahvistaa asemaamme digitaalisen terveydenhuollon edelläkävijänä maailmassa, sanoo sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty.

Terveysalan liiketoimintaa vauhditetaan viime keväällä julkistetulla kansallisella tutkimus- ja innovaatiotoiminnan kasvustrategialla. Se tähtää alan edellytysten systemaattiseen kehittämiseen sekä terveysalan investointien lisäämiseen ja alan talouskasvun aikaansaamiseen.

-Kilpailu maailmalla on kovaa. Suomen on jatkuvasti kehitettävä investointi- ja liiketoimintaympäristöämme houkuttelevammaksi, mikäli haluamme menestyä tässä kisassa. Myös yritysten onuudistuttava jatkuvasti. Suomella on terveysteknologian saralla kaikki onnistumisen mahdollisuudet: olemme perinteisesti olleet hyviä sekä ict:ssä että terveydenhuollon osaamisessa. Nyt nämä vahvuudet on osattava yhdistää tehokkaasti, arvioi elinkeinoministeri Jan Vapaavuori.

Tekes rakentaa Suomesta digitaalisen terveyden keskittymää

Tekes edistää GE:n tutkimusohjelmaa noin 10 miljoonan euron osuudella kokonaisinvestoinnista. VTT toimii ohjelman päätutkimuskumppanina, strategisena sisällön ja teknologian tuottajana sekä tukee GE:tä ohjelman toteutuksessa.

-GE Healthcaren uusi osaamiskeskittymä luo loistavan mahdollisuuden luoda kontakteja globaalin markkinajohtajan verkostojen kanssa ja kehittää uutta osaamista suomalaisille kasvuyrityksille ja tutkimusorganisaatioille, Tekesin pääjohtaja Pekka Soini iloitsee.

Terveysalan kasvustrategian toteuttamista tuetaan uusilla rahoitusvälineillä. Tekes on juuri aloittanut ”Terveyttä biteistä” -ohjelman, joka auttaa suomalaisia terveys- ja hyvinvointialan yrityksiä kasvuun hyödyntämällä digitalisaation tuomia liiketoimintamahdollisuuksia ja haastaa myös perinteisiä IT-alan yrityksiä uudistumaan hyödyntäen terveysalan kasvavia markkinoita.

Lisätiedot:

ylijohtaja Petri Peltonen, TEM; p. 029 506 3662

johtaja Ilona Lundström, Tekes, p. 029 5055 678

elinkeinoministerin erityisavustaja Laura Manninen, p. 050 361 7511

sosiaali- ja terveysministerin erityisavustaja Ville Sipiläinen, p. 040 7611 558