Blogi

Vapaavuori Team Finland -matkalle Vietnamiin ja Kiinaan

Työ- ja elinkeinoministeriö
Tiedote

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori vierailee Team Finland -matkalla Vietnamissa ja Kiinassa 19.-24.10. Matkan Vietnamin osuudella ministerin mukana on myös yritysdelegaatio, johon osallistuu 23 yritystä tai yhteisöä. Valtuuskunta koostuu ennen kaikkea cleantechin, rahoitusalan, ict-alan ja koulutusviennin edustajista.

-Vietnam on monelle suomalaisyritykselle vielä uusi, mutta nopean kehityksen ja kasvunsa takia erittäin kiinnostava markkina. Nyt on hyvä aika avata ovia uusille yhteistyön muodoille, elinkeinoministeri Vapaavuori sanoo.

Vapaavuori tapaa 19.-21.10 valtuuskunnan kanssa Vietnamissa useita hallituksen edustajia: puolustus- , kauppa- ja teollisuus-, opetus- , liikenne-, luonnonvara- ja ympäristöministerit sekä Ho Chi Minh Cityn parlamentin puhemiehen. Lisäksi Vietnamissa allekirjoitetaan ministeri Vapaavuoren ja Vietnamin liikenneministerin toimesta kahdenvälinen lentoliikennesopimus maiden välisen lentoliikenteen sujuvoittamiseksi.

Kiinan osuuden painopisteet ovat Suomeen suuntautuvien korkean teknologian (ICT, cleantech ja Life Science) sekä matkailuinvestointien edistäminen. Elinkeinoministeri avaa Pure Finland ‑investointiseminaarin sekä edistää kiinalaisinvestointien hankkimista Suomeen virallisissa tapaamisissa.

Vietnamin yritysdelegaatioon osallistuvat seuraavat yhtiöt tai yhteisöt: Aalto-yliopisto, Devecon, Elisa, Ferroplan, Finmedex, Finnfund, Finnsea, Finnvera, Finpeda, Haaga-Helia, Image Soft, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Lahden ammattikorkeakoulu, Law Office Jarmo Lähteenmäki, Niras Finland, Patria, Saimaan ammattiopisto, Tekes, Turun ammattikorkeakoulu, Vaisala, ViasysVDC, Viope & WSP Finland.

Lisätiedot:
elinkeinoministerin erityisavustaja Laura Manninen, p. 050 361 7511