Uutiset

Valtio varautunut Stora Enson investoinnin vauhdittamiseen

Työ- ja elinkeinoministeriö
Tiedote

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori on tyytyväinen Stora Enson ilmoitukseen Varkauden paperitehtaan kartonkikoneinvestointiin. Vapaavuoren mukaan viime päivien uutiset sekä Metsä Groupin että Stora Enson osalta näyttävät, että Suomessa on syntymässä orastava myönteinen kierre investointien vauhdittamiseen.

– Elinkeinorakenteemme uudistaminen on kestävyyslaji. Kyse on erittäin pitkäaikaisesta työstä, joka vaatii jatkuvia pieniä ja suuria ponnisteluita. Viime päivien teollisuutemme yhden kivijalan eli metsäteollisuuden uutiset näyttävät, että uskoa uudistumiseen on, Vapaavuori toteaa.

Vapaavuoren mukaan valtio pyrkii auttamaan jatkuvasti kannustavan investointi-ilmapiirin luomisessa. Stora Enso on hakenut Varkauden investoinnilleen avustusta EU:n rakennerahastokauden varoista.

– Paikallinen ely-keskus on käynyt tiiviisti keskusteluja yhtiön kanssa, kuinka rakennerahastovaroja voitaisiin käyttää investoinnin tukemiseen. Otamme Stora Enson jättämän avustushakemuksen pikaiseen arviointiin toukokuussa. Alustavan arvion mukaan rakennerahastovaroja olisi käytettävissä investoinnin tukemiseen noin 5-10 miljoonaa euroa, mutta päätökset tehdään vasta lopullisen hakemuksen tultua käsittelyyn, Vapaavuori toteaa.

Elinkeinoministerin mukaan myös Metsä Groupin investoinnin kohdalla tehtävä lupamenettelyiden nopeutettu käsittely on oiva esimerkki yksityisen ja julkisen puolen yhteistyöstä.

– Yhtiöiden investointihalukkuus lähtee puhtaasti liiketoiminnan lähtökohdista. Valtion tehtävänä on tukea liiketoimintaa järkevällä ja laillisella tavalla, oli kyse sitten byrokratian nopeuttamisesta tai tapauskohtaisista avustuksista, Vapaavuori toteaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *