Blogi

Metsä Groupin investointi erinomainen esimerkki perinteisen teollisuuden rohkeudesta uudistua

Työ- ja elinkeinoministeriö
Tiedote

– Metsä Groupin tänään julkistama suunnitelma biotuotetehtaan rakentamisesta Äänekoskelle on erinomainen esimerkki perinteisen teollisuutemme rohkeudesta uudistua ja katsoa tulevaisuuteen, toteaa elinkeinoministeri Jan Vapaavuori.

– Tämä 1,1 mrd euroa maksava tehdas olisi toteutuessaan metsäteollisuuden historian suurin investointi Suomessa ja osoittaa uskoa Suomen vahvuuksiin pärjätä globaalissa kilpailussa myös jatkossa. Meidän valtteinamme ovat valtavat metsävarat ja niiden hyödyntäminen resurssitehokkaasti sekä korkea osaaminen ja innovointi biotalouteen ja puhtaisiin teknologioihin, Vapaavuori jatkaa.

Vapaavuoren mukaan näin mittava teollisuusinvestointi luo toteutuessaan merkittävästi uusia työpaikkoja, lisää vientituloja, nostaa kansantuotetta ja siten hyödyntää koko maamme taloutta.

Äänekoskelle nykyisen sellutehtaan alueelle suunniteltava laitos on maailman ensimmäinen uuden sukupolven biotuotetehdas, joka ei käyttäisi lainkaan fossiilisia polttoaineita, vaan koko puuraaka-aine ja teollisuusprosessin sivuvirrat hyödynnetään sekä tuotteina että bioenergiana.

– Biotalous on jo nyt yksi keskeinen osa Suomen taloutta ja metsäbiotalouden osuus tästä kokonaisuudesta on ollut peräti puolet. Metsä Groupin suunnittelema biotuotetehdas vahvistaa entisestään maamme biotalouden kehittymistä ja tukee hyvin hallituksen biotalousstrategian tavoitteita. Lisäksi se on omiaan vahvistamaan Suomen globaalia johtajuutta niin cleantech- kuin biotaloussektoreillakin, joissa kilpailu käy kuumana ja kysyntä kasvaa nopeasti, Vapaavuori mainitsee.

– Biotuotetehdas on myös merkittävä Suomen energiapolitiikalle, jonka yhtenä tavoitteena on hiilidioksidipäästöjen vähentäminen siten, että Suomi olisi hiilineutraali yhteiskunta vuoteen 2050 mennessä. Uusiutuvan energian lisääminen on keskeistä tähän tavoitteeseen pääsemiseksi, Vapaavuori päättää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *