Blogi

Liikuntarahat nousivat 42% – mitä saatiin aikaan?

Liikuntamäärärahat kasvoivat viime vaalikaudella huimasti. Verrattaessa vuosien 2007 ja 2011 budjetteja määrärahat kasvoivat peräti 42%. Kiitos tästä kuuluu Veikkaukselle ja sen hyvin kehittyneelle voitolle. Liikunta kuten muutkin edunsaajat voivat todella olla tyytyväisiä.

Mutta mitä tällä saatiin aikaan? Kehittyikö huippu-urheilumme ja saimmeko lisää arvokisamitaleja? Paraniko aikuisväestön kunto? Lisääntyikö liikunta? Miten lasten ja nuorten liikkuminen kehittyi? Mitä seuratoiminnassa saatiin aikaan? Kehittyivätkö rakennuspaikat?

Siis mitä saatiin aikaan?

Valtion liikuntaneuvoston lakisääteisenä tehtävänä on arvioida valtionhallinnon toimenpiteiden vaikutusta liikunnan alueella. Tätä työtä myös teemme. Ensimmäisessä vaiheessa arvioimme viime vaalikautta suppeasti rajatun liikuntapolitiikan eli OKM:n liikuntayksikön osalta. Jatkossa tarkoitus on laajentaa arviointia koskemaan koko valtionhallintoa – onhan niin, että monilla muilla sektoreilla, kuten esim. STM:ssä tehään paljon ihmisten liikkumiseen vaikuttavia asioita – tai ainakin pitäisi tehdä.

Mutta ensimmäisessä vaiheessa siis kurkistetaan taaksepäin ja katsotaan mitä 42 %:n lisäyksellä saatiin aikaan. Tavoitteena on, että arviointi on valmis viimeistään ensi keväänä. Minua liikuntaneuvoston puheenjohtajana ainakin kysymyksenasettelu kiinnostaa kovasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *