Blogi

Ennätysalhainen valtionlainan korko hallituksen vastuullisuuden ansiota

Kokoomuksen eduskuntaryhmä
Tiedote

Suomen ennätysalhainen valtionlainan korko on osoitus siitä, kuinka vastuullinen talouspolitiikka ja päätöksentekoon kykenevä hallitus luovat luottamusta kansainvälisestikin.

Suomen kymmenen vuoden valtiolainan korko oli eilen 1,99 prosenttia. Kahden prosentin alitus tehtiin kuluvalla viikolla ensimmäistä kertaa koko euroaikana, ja Suomi onkin valtionlainan arvioinnissa heti Saksan vanavedessä.

”Kehyspäätös oli merkittävä osoitus kansainvälisille rahoitusmarkkinoille, kuinka Suomi pystyy Kataisen hallituksen johdolla tekemään vastuullisia päätöksiä vaikeina aikoina. Vuoden aikana sovitut noin viiden miljardin euron sopeutukset eivät olleet helppoja toteuttaa, mutta olivat ainoa tapa taittaa velkaantumisemme ja jättää myös tuleville sukupolville hyvin hoidettu julkinen talous.”

Vapaavuoren mukaan ennätysalhainen korko on toki hieno saavutus, mutta ei pysyvä Suomelle suotava etu.

”Kasvuennusteet Euroopassa eivät näytä järin hääveiltä, siksi kasvupolitiikkamme saralla on vielä runsaasti töitä jäljellä. On myös selvää, että hallituksella tulee olla valmius tehdä uusia talouspäätöksiä tilanteen niin vaatiessa. Perjantaina alle kahdessa prosentissa käynyt korko on kuitenkin kannustus jatkoon siitä, että kova työ kantaa hedelmää.”