Blogi

Kaksi pointtia Saulista

Suomen kansa valitsee ylihuomenna uuden tasavallan presidentin. Valintani on numero kuusi, Sauli Niinistö. Tässä kaksi syytä miksi.

Ensimmäiseksi Sauli Niinistö on hyvin itsenäinen ja riippumaton poliitikko. Häntä ei pysty ohjailemaan eikä johdattelemaan. Saulia ei muut pyöritä. Hän muodostaa käsityksensä itse. Siksi hänellä on erinomaiset edellytykset oikeasti nousta päivänpolitiikan yläpuolelle, koko kansan presidentiksi.

Toiseksi Sauli Niinistö on syvällinen ja harkitseva poliitikko. Hän aidosti pohdiskelee asioita, syventyy niiden taustoihin, selvittää ja analysoi. Monimutkaisessa maailmassa hän ei tyydy ensimmäisenä mieleen tuleviin tai muualta tarjoiltuihin vastauksiin ja ratkaisuihin. Hän haluaa ymmärtää eri asioiden yhteyksiä toisiinsa, vaikeita syy-seuraus-suhteita ja pintaa syvemmältä mieltää mistä milloinkin ihan oikeasti on kyse. Tämän takia hänellä on paitsi kyky hoitaa menestyksellisesti presidentin tehtäviä myös oivat edellytykset aidosti nousta kansakunnan arvojohtajaksi.

On Saulissa valtavasti muitakin hienoja piirteitä. Nämä ovat kuitenkin minun mielestäni ne, joissa hän eniten poikkeaa edukseen monista muista valovoimaisista, älykkäistä ja menestyneistä ihmisistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *