Blogi

Helsinkiin vaiko ei?

Tämän päivän Helsingin Sanomissa Tampereen, Turun, Lahden, Hämeenlinnan ja Porvoon kaupunginjohtajat lausuivat kutakuinkin yhteen ääneen, että Guggenheim-hankkeen positiiviset heijastusvaikutukset hyödyttäisivät myös näitä kaupunkeja. Näin varmasti olisikin. Se mitä pääkaupunkiseudulla tapahtuu tai ei tapahdu heijastuu laajasti koko Etelä-Suomeen ja hieman välillisemmin koko maahan.

Joku voisi kysyä tulisiko mainittujen kaupunkien olla mukana rahoittamassa hanketta. Mielestäni ei. Sen sijaan hankkeen laaja-alaiset vaikutukset perustelisivat valtion mukanaoloa.

Samaisessa päivän lehdessä (Blåfieldin kolumni) kerrotaan, että ”Keskustan pää-äänenkannattaja Suomenmaa ja Jyväskylässä ilmestyvä Keskisuomalainen sanoivat yhden näkökulman suoraan: ainakaan valtion rahoilla ei enää yhtään mitään Helsinkiin!”. Tässä näkökulma on siis toinen. Helsinkiä ei verovaroin saa jeesata, vaikka siitä hyötyisi muukin maa.

Voihan sitä tietysti näinkin ajatella. Ja moni ajatteleekin.

Jokaisessa maailman maassa muuten on pääkaupunki, hyvässä ja pahassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.