Blogi

Yritysjohtajia kannattaa kuunnella

Vaalien lähestyessä poliitikkojen ohella yhä useampi yritysjohtaja näyttää ottavan kantaa isänmaan suuriin kysymyksiin. Tämä on pelkästään positiivista. Toisaalta se on selkeä osoitus siitä, että elinkeinoelämän isokenkäiset ovat huolissaan maamme tulevaisuudesta.

Elinkeinoelämän vakioykköskommentaattori on ilman muuta Björn Wahlroos, joka tykkää räväytellä ja kärjistää. Silti häntä kannattaisi kuunnella huolella. Nallen jutut ovat yleensä täyttä asiaa. Viime aikoina keskustelussa ovat olleet aktiivisia myös muutamat nuoremman polven huippujohtajat kuten Risto Siilasmaa ja Mika Anttonen. Keskeinen viesti on kasvun välttämättömyys. Ja se, että kasvu ei synny itsestään, vaan että se täytyy ensin tehdä.

Toissapäivänä SRV:n hallituksen puheenjohtaja Ilpo Kokkila ravisteli kansakuntaa terveellisellä tavalla Kauppalehdessä. Kokkilan mukaan ”ääniä ei nyt kerätä tosiasioita tunnustamalla, vaan provosoimalla kansaa yhä pahempaan takalukkoon vastustamaan kaikkea mahdollista muutosta”. Osuvasti tokaistu. Näin on.

Kokoomuksen slogan näissä vaaleissa on, että peruuttamalla ei pääse eteenpäin. Vaikka muutos voi tuntua pelottavalta, se on kuitenkin välttämätön. Emme voi käpertyä itseemme, palata ajassa taaksepäin emmekä pysäyttää maailman muutosta. Sen sijaan meidän tulee olla avoimia, joustavia ja uteliaita tulevaisuudelle ja sen mukanaan tuomille uusille mahdollisuuksille.

Eivät yritysjohtajat huvikseen ota kantaa poliittisiin kysymyksiin. Heillä on aito huoli siirä, miten me pärjäämme jatkossa. Vaaleissa tosiaan on kyse vakavista asioista. Ikävä kyllä tämä tuppaa yhä useammin unohtumaan nykypäivän herjanheittokampanjoinjissa.