Blogi

Ruuhkamaksuilla Savon radat kuntoon?

Vihreät haluavat lisää rahaa raideinvestointeihin. Tästä olen samaa mieltä. Tärkeinä hankkeina Vihreät mainitsevat mm. Pieksamäki-Kuopio- ja Pieksamäki-Savonlinna -rataosuudet. Tätä en voi kuin ihmetellä. Rahoituksen Vihreät hakisivat osin pääkaupunkiseudulta perittävillä ruuhkamaksuilla. Tästä olen syvästi järkyttynyt.

Pääkaupunkiseudulle on jo vuosia yritetty ajaa jos jonkinlaisia ruuhkamaksuja. Yksi ainoista hyvistä perusteluista niille on ollut kerätä rahaa seudun omiin joukkoliikenneinvestointeihin. Olen alusta alkaen sanonut, etten usko siihen. Valtiovalta on tässä suhteessa epäluotettava. Aina se keinot keksii siirtää pääkaupunkiseudulta kerättävät varat maakuntiin.

Kun nyt Vihreät, jotka ovat kovimpia ruuhkamaksujen kannattajia, itse ehdottavat pääkaupunkiseudulle ruuhkamaksuja savolaisten radanpätkien rahoittamiseen, en tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. Voi, voi, voi!