Uutiset

Vapaavuori vienninedistämismatkalle Itä- ja Kaakkois-Aasiaan

Työ- ja elinkeinoministeriö
Tiedote

ElinkeinoministeriJan Vapaavuori tekee Team Finland-vienninedistämismatkan Itä- ja Kaakkois-Aasiaan. 19.-27.10.2013. Kohteina ovat Etelä-Korea, Indonesia, Kiina, ja Singapore.

Ministerin mukana on kaksi erillistä yritysvaltuuskuntaa. Koreaan suuntaavaan yritysvaltuuskuntaan kuuluu lähes kolmenkymmenen henkeä ja vetäjänä toimii Aker Arcticin toimitusjohtajaMikko Niini. Indonesian noin kahdenkymmenen hengen valtuuskuntaa johtaa Dovre Groupin toimitusjohtaja Janne Mielck.

Ministerin kierros alkaa Etelä-Koreassa, jossa hän vierailee 19.-22.10. Soulissa ja maan toiseksi suurimmassa kaupungissa Pusanissa. Matkan teemat keskittyvät teknologia- ja energiasektorin ympärille. Soulissa ministeri Vapaavuori osallistuu esimerkiksi Pohjoismaisen Design-näyttelyn avajaisiin, Pusanissa hän tutustuu maan telakkateollisuuteen.

Singaporessa (23.10) elinkeinoministeri isännöi kansainvälisten Singaporen matkailumessujen Suomen osastoa sekä tapaa maan varakauppa- ja teollisuusministeri S Iswaranin.

Indonesiassa useita ministeritapaamista

Yritysvaltuuskunnan kanssa tehdyn Indonesian osuuden (24.-25.10.) painopisteinä ovat energia ja ympäristö, metsäteollisuus, kaivosteknologia, hyvinvointi (ml. ruokaturvallisuus) sekä koulutus. Vapaavuori tapaa Jakartassa useita ministereitä, mm. maan kauppa- ja talousministerit.

Elinkeinoministerin Aasian matkan viimeisenä osuutena 27.10. on vierailu Shanghaissa järjestettävään Pujiang Innovation Forumiin. Kiinan tiede- ja teknologiaministeriön järjestämä tapahtuma tarjoaa eri maille mahdollisuuksia esitellä omia innovaatioitaan ja yritysten liiketoimintamahdollisuuksia maassa. Tänä vuonna Suomi on erikseen kutsuttu tapahtuman teemamaaksi. Foorumissa järjestetään erillinen teemaosuus Suomen ympärille.

Koreaan yritysvaltuuskunnan yritykset ja julkiset toimijat: Ata Gears, Beacon Finland, Econosto, Ecosir Group, Enersense, FIMECC, Finnair, Energiateollisuus ry, Finn-Power Oy / Prima Industrie Group, Finnvera, GTK, Invest in Finland, Jykes, Meridiem, Teknologiateollisuus ry, Polartherm, STX Finland, Surma Ltd, Vahterus ja Varova.

Indonesian yritysvaltuuskunnan yritykset ja julkiset toimijat: BMH Technology, Cargotec, Comptel, Finnfund, Finnvera, Jykes, Konecranes, Metso, Nokia Solutions and Networks, Outotec, Piceasoft, Pohjanmaan Ely-keskus, Sitra, Vahterus, Varova, VTT, Wiltrain ja Wärtsilä,

Vastaa