Blogi

Fennovoiman ydinvoimahankkeella energiapolitiikkaa laajempi merkitys

Työ- ja elinkeinoministeriö
Tiedote

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori pitää myönteisenä, että Fennovoima Oy:n yhteistyö Rosatomin kanssa on edennyt suunnitellusti investointiesitykseen.

Vapaavuoren mukaan ydinvoimahankkeen vaikutukset eivät rajoitu pelkästään energiapolitiikkaan.

– Suomen energia- ja teollisuuspolitiikan kokonaisuuden kannalta on tärkeää, että vireillä olevat ydinvoimahankkeet toteutuvat suunnitellusti. Tässä ajassa ja tässä taloustilanteessa näin suurilla hankkeilla on myös huomattava talous- ja elinkeinopoliittinen merkitys niin alueellisesti kuin koko Suomenkin kannalta, Vapaavuori toteaa.

– Pyhäjoen ydinvoimalahankkeen jatko on nyt kuitenkin korostetusti Fennovoiman osakkaiden käsissä. Hankkeen eteneminen riippuu joka tapauksessa viime kädessä omistajiensa sitoutuneisuudesta hankkeeseen, minkä nyt käynnistyvä prosessi lopullisesti selvittää ja vahvistaa, kertoo asiaa virkamatkalta Lontoosta kommentoinut Vapaavuori.

Fennovoiman tiistainen ilmoitus Rosatom-vaihtoehdon tarjoamisesta yhtiön osakkaille ei millään tavoin vaikuta valtion toimenpiteisiin hankkeen osalta. Valtiovalta ilmoitti jo Rosatom-yhteistyön varmistuttua heinäkuun alussa tarpeellisiksi katsomistaan lisäselvityksistä hankkeen osalta.

– Kesällä ilmoitetun mukaisesti työ- ja elinkeinoministeriö edellyttää ympäristövaikutusarvioinnin ajantasaistamista, turvallisuuden arviointia ja Pyhäjoen kunnan kantaa asiaan. Selvitysten jälkeen valtio päättää jatkoaskeleista. Selvitystyö on jo alkanut ja etenee suunnitellusti. Selvitysten odotetaan valmistuvan kokonaisuudessaan ensi kesän aikana.

Vastaa