Blogi

Budjettiriihestä tulee vaikeiden aikojen rakenneriihi

Työ- ja elinkeinoministeriö
Tiedote

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori on tyytyväinen valtiovarainministeri Jutta Urpilaisenavaukseen valmistella elokuun budjettiriiheen rakenteellisia uudistuksia.

– Ministeri Urpilainen on oikeilla linjoilla siinä, että budjettiriihessä täytyy löytää polku rakenneuudistuksiin. Käytännössä joudumme pohtimaan, kuinka kannustamme työn tekemiseen kaikissa olosuhteissa ja miten vastaamme suomalaisen elinkeinoelämän rajuun rakennemuutokseen, Vapaavuori sanoo.

Vapaavuoren mukaan keskustelu on pyörinyt viime viikkoina liikaa elvytyskeskustelussa. Lisäksi budjetin päälinjat on sovittu jo viime kevään kehysriihessä.

– Budjettiriihestä tulee vaikeiden aikojen rakenneriihi. Koska mittavaan elvytykseen ei ole varaa ja koska budjetin päälinjat on lyöty pääosin lukkoon jo keväällä, on budjettiriihessä hyvä tilaisuus keskittyä rakenteellisiin uudistuksiin.

– Kaikkien teemojen tulee olla avoimesti pöydällä, oli kyse sitten sosiaali- ja terveys­uudistuksesta, sosiaaliturvan kannustinloukkujen purkamisesta, opintoajoista tai Suomelle välttämättömästä ja väistämättömästä työurien pidennyksestä, Vapaavuori toteaa.

Vastaa