Blogi

Budjetin painopisteenä velkaantumiskehityksen taittaminen

Kokoomuksen eduskuntaryhmä
Tiedote

Budjetin painopisteenä velkaantumiskehityksen taittaminen

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jan Vapaavuori pitää valtiontalouden tasapainotusta yhtenä Suomen suurimmista haasteista. Vapaavuori peräänkuuluttaa kehysriihestä vastauksia erityisesti kilpailukykyhaasteeseen ja uuden kasvun luomiseen.

-Budjetti ei ole pelkkä menoarvio. Kyse on myös tuloista – siitä, miten saamme Suomeen uutta kasvua, työpaikkoja ja tätä kautta lisää verotuloja, Vapaavuori peräänkuuluttaa.

Vapaavuori muistuttaa, että olemassa oleviin haasteisiin on tartuttava heti. – Jotkin Etelä-Euroopan maat eivät ole noudattaneet yhteisiä sääntöjä, mikä on johtanut koko euroalueen laajuisiin ongelmiin. Muiden maiden haasteet eivät kuitenkaan saisi aiheuttaa illuusiota, että oma taloutemme ja kilpailukykymme olisi kunnossa, Vapaavuori sanoo.

Vapaavuori muistuttaa, että Suomi on edelleen toipumassa vuonna 2008 alkaneesta finanssikriisistä, eikä velkaantumiskierrettä ole saatu hallituksen ajamista toimenpiteistä huolimatta vielä täysin käännettyä. Valtiontalous on edelleen pahasti alijäämäinen. Työpaikkojen luomisen ja kilpailukyvyn tulisi olla talousarviokeskustelun keskiössä.

– Paras suoja muuttuvassa maailmassa on pitää oma kotipesä kunnossa. Kestävä hyvinvointi voi syntyä vain työtä tekemällä. Uuden kasvun luominen on vielä tasapainotustakin tärkeämpää, Vapaavuori sanoo.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä nimesi kesäkokouksessaan kolme uutta työryhmää. Lukiokoulutuksen tulevaisuutta pohtivaa työryhmää lähtevät vetämään kansanedustajat Raija Vahasalo ja Timo Heinonen. Digitaalisten markkinoiden ja luovien alojen innovaatioiden hyödyntämistä työstävää työryhmää vetävät kansanedustajat Lasse Männistö ja Pia Kauma. Arjen turvallisuuden haasteisiin pyrkii löytämään vastauksia kansanedustajien Kari Tolvasen ja Jaana Pelkosen vetämä työryhmä.

– Kokoomuksen eduskuntaryhmällä on pitkä perinne yhteiskunnallisen keskustelun herättelijänä. Ryhmämme on viime vuosien aikana tuottanut useita ajankohtaisia raportteja ja avauksia. Nyt nimetyt kolme uutta työryhmää julkaisevat raporttinsa syksyn aikana, Vapaavuori kertoi.

Jan Vapaavuori puhui Kokoomuksen eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Kouvolassa.

Lisätietoja:
Jan Vapaavuori

Saara-Sofia Sutela, eduskuntaryhmän tiedotussihteeri, p. 040 7322 542