Jan Vapaavuori

Elinkeinoministeri, kansanedustaja

Ajankohtaista

Ministerit Räty ja Vapaavuori: GE:n investointi osoitus Suomen terveysalan osaamisesta

Työ- ja elinkeinoministeriö Tiedote Yhdysvaltalainen terveysalan yritys GE Healthcare ilmoitti tänään 30.1.2015 keskittävänsä lääketieteen tiedonsiirtoteknologian kehittämisen Helsingin Vallilaan. Kolmelle vuodelle jakaantuva kokonaisinvestointi on 28,5 miljoonaa euroa. Tekes edistää GE:n tutkimusohjelmaa 10 miljoonan euron rahoituksella. Yritys rekrytoi myös viisikymmentä ohjelmistosuunnittelijaa täydentämään osaamistaan. -Terveysteknologiasta on nopeasti kehittymässä yksi tärkeimmistä korkean teknologian toimialoistamme ja alan kasvunäkymät ovat erittäin hyvät. Tästä merkkinä GE Healthcaren kaltaisen kansainvälisen suuryrityksen valinta sijoittaa digitaalisen terveyden osaamiskeskittymä juuri Suomeen. Investointi vahvistaa asemaamme digitaalisen terveydenhuollon edelläkävijänä maailmassa, sanoo sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty. Terveysalan liiketoimintaa vauhditetaan viime keväällä julkistetulla kansallisella tutkimus- ja innovaatiotoiminnan kasvustrategialla. Se tähtää alan edellytysten systemaattiseen kehittämiseen sekä terveysalan investointien lisäämiseen ja alan talouskasvun aikaansaamiseen. -Kilpailu maailmalla on kovaa. Suomen on jatkuvasti kehitettävä investointi- ja liiketoimintaympäristöämme houkuttelevammaksi, mikäli haluamme menestyä tässä kisassa. Myös yritysten onuudistuttava jatkuvasti. Suomella on terveysteknologian saralla kaikki onnistumisen mahdollisuudet: olemme perinteisesti olleet hyviä sekä ict:ssä että terveydenhuollon osaamisessa. Nyt nämä vahvuudet on osattava yhdistää tehokkaasti, arvioi elinkeinoministeriLue koko artikkeli...

Jan Vapaavuori

Jan Vapaavuori on monipuolinen ja kokenut poliitikko sekä kansanedustaja. Hän on toiminut elinkeinoministerinä, asuntoministerinä, kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajana, kunnallispoliitikkona, erityisavustajana sekä puoluetoimiston ja eduskuntaryhmän työntekijänä. Yrityselämästä Vapaavuori on hankkinut kokemusta toimimalla pk-yrityksen toimitusjohtajana.

Vastuunkantaminen, intohimo kokoomukseen ja aktiivinen yhteiskunnallisen keskustelun käyminen ovat osa Jannen luontoa. Innokkaana urheilumiehenä hän harrastaa vapaa-aikanaan kaikenlaista liikuntaa.

» Lue lisää

Twitterissä

Instagramissa

  • Heikin kanssa Lapissa.
  • Aamu on aikainen ja pakkanen pureva, mutta Oloksella riittää väkeä Kokoomus kuuntelee-aamukahveilla.
  • Puhuin tänään puoluevaltuustossa työstä. Kokoomukselle tärkeintä on #työ
  • Pirkkalassa tänään myös @alexstubb