Jan Vapaavuori

Elinkeinoministeri, kansanedustaja

Ajankohtaista

  • Vapaavuori: Finnveralla hyvät mahdollisuudet vastata suomalaisten yritysten vientihaasteisiin

    Työ- ja elinkeinoministeriö Tiedote Valtion erityisrahoitusyhtiö Finnvera Oyj:n kotimaan ja viennin rahoituksen riskinottokykyä sekä valtuuksia on osana hallituksen kasvuponnisteluja korotettu merkittävästi, jotta Suomen talous saataisiin nostettua kasvu-uralle. Hitaan talouskasvun lisäksi osa suomalaisyrityksistä kärsii erityisesti Venäjälle suuntautuvan viennin vaikeuksista Ukrainan epävakaan tilanteen jatkuessa. Vientiyritysten rahoitustarjonnan parantamiseksi vientitakuiden enimmäismäärä on nostettu 12,5 md. eurosta 17 mrd. euroon ja vientiluottojen enimmäisvaltuus korotettu 3 mrd. eurosta 7 mrd. euroon. Lisäksi vientitakuiden erityisriskinottoa on jo aikaisemmin laajennettu. Kotimaan rahoituksen osalta aloittavien, kasvavien ja kansainvälistyvien pk-yritysten rahoitusta on jo aiemmin lisätty valtion luotto- ja takaustappiokorvausosuuden nostona 75 prosenttiin valtakunnallisesti. Finnveran tarjoama viennin rahoitus on usein tärkeä... Lue lisää »

Jan Vapaavuori

Jan Vapaavuori on monipuolinen ja kokenut poliitikko sekä kansanedustaja. Hän on toiminut elinkeinoministerinä, asuntoministerinä, kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajana, kunnallispoliitikkona, erityisavustajana sekä puoluetoimiston ja eduskuntaryhmän työntekijänä. Yrityselämästä Vapaavuori on hankkinut kokemusta toimimalla pk-yrityksen toimitusjohtajana.

Vastuunkantaminen, intohimo kokoomukseen ja aktiivinen yhteiskunnallisen keskustelun käyminen ovat osa Jannen luontoa. Innokkaana urheilumiehenä hän harrastaa vapaa-aikanaan kaikenlaista liikuntaa.

» Lue lisää

Twitterissä

Instagramissa

  • Oh my Vantaa! Toinen päivä ja eduskuntaryhmän #kesäkokous. Päivä osoittautui edeltäjänsä kaltaisesti varsin menestyksekkääksi. #Kokoomus #Vantaa #Heureka #Fazer
  • Tuusulan Krapihovissa eduskuntaryhmän kesäkokouksen yhteydessä. Nyt takaisin Hyvinkäälle. #Kokoomus #kuuntelee
  • Ministeriryhmä ja päivä vol. 2. Vierailu #Altia:n tehtaalle. Nyt #Kokoomus-väen tapaamiseen.
  • Hyvässä seurassa Seinäjoella! Huomenna jatketaan. #Kokoomus #ministeriryhmä #kesäkokous