Jan Vapaavuori

Elinkeinoministeri, kansanedustaja

Ajankohtaista

  • Ministeri Vapaavuori matkustaa EU:n kilpailukykyneuvoston epäviralliseen kokoukseen 21.–22.7.

    Työ- ja elinkeinoministeriö Tiedote Ministeri Vapaavuori matkustaa EU:n kilpailukykyneuvoston epäviralliseen kokoukseen 21.–22.7. Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori osallistuu EU:n kilpailukykyneuvoston epäviralliseen kokoukseen Milanossa 21.–22.7.2014. Kokouksessa käsitellään teollisuus- ja tutkimuspolitiikkaa. Teollisuuspolitiikan osalta kokouksessa keskustellaan siitä, miten EU:n päätöksenteko voisi edistää kilpailukykyä entistä paremmin. Keskeiselle sijalle keskustelussa nousee kilpailuvaikutusten arviointi sekä uusissa lakialoitteissa että olemassa olevan lainsäädännön jälkiarvioinneissa. Suomen mielestä EU tarvitsee ennen kaikkea ennustettavaa, vakaata, innovaatio- ja kilpailukykymyönteistä lainsäädäntöä. Vaikutukset yritysten kilpailukykyyn tulee jatkossa arvioida järjestelmällisesti kaikessa EU:n päätöksenteossa. Tutkimuspolitiikan osalta kokouksessa käsitellään tutkimusinfrastruktuuria. Keskustelujen pääteemoja ovat eurooppalaisten tutkimusinfrastruktuurin strateginen suunnittelu, rahoituksen kohdentaminen ja pitkäjänteisen toiminnan varmistaminen. Lisätietoja: kaupallinen neuvos Kari Virtanen, TEM,... Lue lisää »

Jan Vapaavuori

Jan Vapaavuori on monipuolinen ja kokenut poliitikko sekä kansanedustaja. Hän on toiminut elinkeinoministerinä, asuntoministerinä, kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajana, kunnallispoliitikkona, erityisavustajana sekä puoluetoimiston ja eduskuntaryhmän työntekijänä. Yrityselämästä Vapaavuori on hankkinut kokemusta toimimalla pk-yrityksen toimitusjohtajana.

Vastuunkantaminen, intohimo kokoomukseen ja aktiivinen yhteiskunnallisen keskustelun käyminen ovat osa Jannen luontoa. Innokkaana urheilumiehenä hän harrastaa vapaa-aikanaan kaikenlaista liikuntaa.

» Lue lisää

Twitterissä

Instagramissa

  • Hieno kesäinen ja tangontäyteinen päivä Seinäjoella takana. Onnittelut uunituoreelle tangokuninkaalle Teemu Roivaiselle. #tango #tangomarkkinat #seinäjoki
  • Kabinetin vetäytyminen. #huipputiimi #suomenkesä
  • Hyvää ja rentouttavaa juhannusta kaikille #juhannus
  • Viimeisiä hetkiä! Tärkeä päivä Kokoomukselle! #kokoomus2015 #kokoomus #lahti