Jan Vapaavuori

Elinkeinoministeri, kansanedustaja

Ajankohtaista

Vapaavuori: Komission ehdotus energiaunionista keskittyy olennaiseen

Työ- ja elinkeinoministeriö Tiedote Euroopan komissio julkaisi 25.2.2015 tiedonannon EU:n energiaunionista. Käytännössä kyse on EU:n uudesta energiapoliittisesta strategiasta, jossa komissio linjaa tulevaa työtään ja tarkastelee millä energiapolitiikan osa-alueella kaivataan lisää yhteisötason toimia. Komission tavoitteena on, että energiapolitiikkaa linjattaisiin tiiviimmin yhdessä EU-tasolla 28 kansallisen energiapolitiikan sijaan. Tiedonannossa on esillä viisi tuttua EU:n energiapolitiikan pääteemaa: energiaturvallisuuden parantaminen, energian sisämarkkinoiden luominen, energiatehokkuuden parantaminen, energiasektorin vähähiilisyys sekä tutkimus, kehitys ja innovaatiot. – Tiedonanto ei tuo olennaisesti mitään uutta verrattuna EU:n energiapolitiikan pitkään linjaan.Energiaunioni on komission poliittisissa prioriteeteissa kuitenkin nostettu niin korkealle, että myös Suomen on valmistauduttava laajaan keskusteluun energiapolitiikan prioriteeteista ja tavoitteista - sekä siihen, että tällä keskustelulla voi tiedonannon nykysisällöstä huolimatta olla isojakin vaikutuksia. Esityshän sisältää kaikki tärkeät energiapoliittiset kysymykset ja esimerkiksi biomassan kestävyyskriteereissä meillä on merkittäviä kansallisia intressejä, jonka osalta meidän on jatkuvasti seurattava eurooppalaista keskustelua. Energiapoliittinen keskustelu mahdollistaa toisaalta EU:n energiapolitiikan fokusoinnin olennaisimpiin yhteisötason toimiin että periaatteellisemman keskustelun myös kotimaassa siitä, miten ilmastoasiatLue koko artikkeli...

Jan Vapaavuori

Jan Vapaavuori on monipuolinen ja kokenut poliitikko sekä kansanedustaja. Hän on toiminut elinkeinoministerinä, asuntoministerinä, kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajana, kunnallispoliitikkona, erityisavustajana sekä puoluetoimiston ja eduskuntaryhmän työntekijänä. Yrityselämästä Vapaavuori on hankkinut kokemusta toimimalla pk-yrityksen toimitusjohtajana.

Vastuunkantaminen, intohimo kokoomukseen ja aktiivinen yhteiskunnallisen keskustelun käyminen ovat osa Jannen luontoa. Innokkaana urheilumiehenä hän harrastaa vapaa-aikanaan kaikenlaista liikuntaa.

» Lue lisää

Twitterissä

Instagramissa

  • Tänään Arabiemiraattien talousministeriä tapaamassa.
  • Tutustumassa Teerenpelin pienpanimotoimintaan Lahdessa.
  • Lahden ammattikorkeakoulussa puhumassa opiskelijoille mm. talouden haasteista.
  • Team Finland-matka Filippiineillä alkoi ulkoministerin tapaamisella.