Jan Vapaavuori

Elinkeinoministeri, kansanedustaja

Ajankohtaista

Suomesta luonnonvaratalouden edelläkävijä vuoteen 2050 mennessä

Tiedote Työ- ja elinkeinoministeriö Hallitus lähetti 13.11.2014 eduskunnalle selonteon, jolla päivitetään vuonna 2010 annetun luonnonvaraselonteon linjaukset, strategiset tavoitteet ja keskeiset luonnonvarataloutta kehittävät toimet. Tavoitteena on, että Suomi on kestävän luonnonvaratalouden edelläkävijä vuoteen 2050 mennessä. Kestävässä luonnonvarataloudessa on tärkeää hyödyntää ja kehittää luonnonvaroihin liittyvää eri alojen osaamista. – Vain jatkuva osaamistason nosto ja erilaisten osaamisten yhdistäminen mahdollistavat korkeaan arvonlisään perustuvien tuotteiden ja palveluiden tuottamisen kansainvälisille markkinoille. Rakennemuutoksen ja elinkeinoelämän välttämättömän uudistumisen kautta on myös löydettävissä uusia kestäviä liiketoimintamahdollisuuksia. Uusissa arvoketjuissa korostuu myös palveluiden merkitys, toteaa elinkeinoministeri Jan Vapaavuori. Luonnonvarojen kestävä käyttö lisää hyvinvointia ja kilpailukykyä sekä luo edellytyksiä irrottaa talouskasvu luonnonvarojen kestämättömästä käytöstä sekä ympäristön kuormituksen kasvusta. Kiertotalouteen siirtymisellä pyritään varmistamaan luonnonvarojen hyödyntäminen mahdollisimman tarkoituksenmukaisesti, mahdollisimman suurta lisäarvoa tuottaen. Suomen kansantalous perustuu teollisuusmaaksi jo nyt poikkeuksellisen vahvasti luonnonvarojen kestävään käyttöön sekä luonnonvaroista ja niiden jalostamisesta saatavaan arvonlisään. Suomen metsissä, pelloilla, soilla, maaperässä ja vesistöissä on runsaasti luonnonvaroja ja meillä on merkittävä uusienLue koko artikkeli...

Jan Vapaavuori

Jan Vapaavuori on monipuolinen ja kokenut poliitikko sekä kansanedustaja. Hän on toiminut elinkeinoministerinä, asuntoministerinä, kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajana, kunnallispoliitikkona, erityisavustajana sekä puoluetoimiston ja eduskuntaryhmän työntekijänä. Yrityselämästä Vapaavuori on hankkinut kokemusta toimimalla pk-yrityksen toimitusjohtajana.

Vastuunkantaminen, intohimo kokoomukseen ja aktiivinen yhteiskunnallisen keskustelun käyminen ovat osa Jannen luontoa. Innokkaana urheilumiehenä hän harrastaa vapaa-aikanaan kaikenlaista liikuntaa.

» Lue lisää

Twitterissä

Instagramissa

  • Tapasin eilen Chilen varaulkoministeri Riverosin.
  • Slushissa Team Finland-ständillä tavattiin mm. Samsungin Sangho Jo. #slush14
  • Tänään avaamassa #slush14 toista päivää!
  • Tapasin eilen Kiinan talousasioista vastaavan varapääministerin.