Jan Vapaavuori

Elinkeinoministeri, kansanedustaja

Ajankohtaista

Ministerit Räty ja Vapaavuori: Panostukset terveysalan tutkimukseen ja innovaatioihin tuottavat tulosta

STM ja TEM tiedottavat Auria Biopankki ja Bayer julkistivat tänään 1.4.2015 sopimuksen tutkimusyhteistyöstä, joka tähtää entistä täsmällisempien syöpälääkkeiden ja hoitomuotojen kehittämiseen. Uusien lääkkeiden kehittäminen on yhä vaikeampaa ja kalliimpaa perinteisillä tavoilla. Laadukkaat biopankit, tietojärjestelmät ja terveydenhuollon rekisterit ovat suomalaisia vahvuuksia, joiden hyödyntäminen kiinnostaa myös kansainvälistä lääketeollisuutta. Biopankeilla on keskeinen rooli yksilöllistyvän terveydenhoidon kehittämistyössä. - Olemme panostaneet Suomessa systemaattisesti terveysalan tutkimuksen edistämiseen, tarvittaviin rakenteisiin ja innovaatiomyönteiseen sääntelyyn. Moderni biopankkilaki ja valmistella oleva genomistrategia sekä sen toimenpiteiden toteutuminen yhdistettynä digitalisaation mahdollisuuksiin luovat Suomesta lääketieteelliselle tutkimukselle ja liiketoiminnalle erittäin kilpailukykyisen ympäristön, sanoo sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty. - Suomi haluaa olla eturintamassa, kun terveydenhuoltoa kehitetään genomitiedon avulla. Auria Biopankin ja Bayerin yhteistyö nopeuttaa entistä täsmällisempien lääkkeiden tuloa markkinoille merkittävästi. Kansalaisille tämä merkitsee parempaa ja yksilöllisempää hoitoa, jatkaa Räty. Terveydenhuolto, informaatioteknologia ja biolääketieteellinen tutkimus yhdistyvät biopankkien avulla. Suomen kannalta erityisen ison tulevaisuuden mahdollisuuden tarjoaa perinteisen terveysteknologian ja lääketutkimuksen digitalisoituminen. Team Finland Health panostaa investointien houkutteluun Terveysala on viime vuosina ollutLue koko artikkeli...

Jan Vapaavuori

Jan Vapaavuori on monipuolinen ja kokenut poliitikko sekä kansanedustaja. Hän on toiminut elinkeinoministerinä, asuntoministerinä, kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajana, kunnallispoliitikkona, erityisavustajana sekä puoluetoimiston ja eduskuntaryhmän työntekijänä. Yrityselämästä Vapaavuori on hankkinut kokemusta toimimalla pk-yrityksen toimitusjohtajana.

Vastuunkantaminen, intohimo kokoomukseen ja aktiivinen yhteiskunnallisen keskustelun käyminen ovat osa Jannen luontoa. Innokkaana urheilumiehenä hän harrastaa vapaa-aikanaan kaikenlaista liikuntaa.

» Lue lisää

Twitterissä

Instagramissa

  • Tänään Brysselissä energianeuvoston kokouksessa. Keskustelemme ensimmäistä kertaa energiaunionista.
  • Tänään Arabiemiraattien talousministeriä tapaamassa.
  • Tutustumassa Teerenpelin pienpanimotoimintaan Lahdessa.
  • Lahden ammattikorkeakoulussa puhumassa opiskelijoille mm. talouden haasteista.