Jan Vapaavuori

Ajankohtaista

Stubb, Lepomäki, Orpo vai joku muu?

Puolueet ajautuvat toisinaan tilanteisiin, joissa niiden ykkösjohtajat tulee vaihtaa – tai ainakin antaa porukalle mahdollisuus aidosti arvioida puoluejohdon todellinen tuki. Näin voi tapahtua ilman, että tapahtumien takaa olisi löydettävissä mitään konkreettista, yksittäistä syytä. Kyse on useimmiten monimutkaisista uskottavuuskysymysten, päivänpolitiikan tuloksellisuuden, sisäisen yhteishengen ja kannatuksellisten seikkojen kokonaisuudesta. Yksittäistä syyllistäkään harvoin löytyy, vaikka puoluejohto lopulta vastuun kantaakin. Hieman tämänkaltainen tilanne on juuri nyt käsillä Kokoomuksessa. Huomaan kovasti toistellun, ettei Kokoomuksessa ole tapana haastaa istuvaa puheenjohtajaa. Ei ehkä olekaan. Silti porukan piiristä noussut tyytymättömyys on kaatanut puolueessa kaksikin puheenjohtajaa viimeisen runsaan 20 vuoden aikana. Käytännössä joka toisen puheenjohtajan taival on katkennut epätavanomaisesti sitten 1980-luvun lopun. Pitkähköt välikaudet selittyvät sillä, että niin Ilkka Suominen, Sauli Niinistö kuin Jyrki Katainenkin olivat vahvoja ja pitkäaikaisia puoluejohtajia. Muutamat Kokoomuksen kansanedustajat ovat viimeisen vuoden aikana julkisesti tiukastikin arvostelleet nykyjohtoa, mikä ei ole kovinkaan rakentavaa tai tyylikästä. Näin kävi toisaalta myös aiempien mainitsemieni vaihdosten aikaan. Ja aina kritiikki jostain kumpuaa. JaLue koko artikkeli...

Jan Vapaavuori

Jan Vapaavuori on toiminut elinkeinoministerinä, asuntoministerinä, kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajana, kunnallispoliitikkona, erityisavustajana sekä puoluetoimiston ja eduskuntaryhmän työntekijänä. Yrityselämästä Vapaavuori on hankkinut kokemusta toimimalla pk-yrityksen toimitusjohtajana.

Vastuunkantaminen, intohimo kokoomukseen ja aktiivinen yhteiskunnallisen keskustelun käyminen ovat osa Jannen luontoa. Innokkaana urheilumiehenä hän harrastaa vapaa-aikanaan kaikenlaista liikuntaa.

» Lue lisää

Twitterissä

Instagramissa